SÖNDAG 5 MARS 2023


Fotograf: KAYAKOMAT by Point 65 Sweden

Ytterligare 100-tal Kayakomater i hela Sverige

Förra året blev Kayakomat en framgångssaga med hela 85 obemannade sup- och kajakautomater runt om i Sverige. Nu etableras ytterligare ett 100-tal från norr till söder. Förutom de orter där Kayakomat redan finns kommer de även att etableras i Kalmar, Västervik, Linköping, Östersund, Mora, Orsa, Karlshamn, Stockholm, Trollhättan och Öland.

– Många uppskattar att man nu kan hyra sup och kajak dygnet runt. Hela 30 000 personer hyrde förra säsongen, många av dem var nybörjare vilket är extra kul förstås, säger Malin Arnesson, marknadschef på Kayakomat by Point 65 Sweden.

Efter att ha ställt ut några Kayakomater på prov längs svenska stränder 2021 med lyckat resultat satsade företaget rejält förra året. Resultatet blev 85 Kayakomater från Luleå i norr till Malmö i söder. Av de 30 000 som hyrde och paddlade förra året var många helt nya på området. En fjärdedel var förstagångspaddlare och en tredjedel hade bara paddlat någon enstaka gång.

En fortsatt campingtrend, semestrande på hemmaplan och lust att vara aktiv på sin ledighet gör att intresset för paddling har fortsätt att öka. Nu etableras ytterligare ett 100-tal Kayakomater runt om i landet. Konceptet är enkelt – man bokar via hemsidan kayakomat.com, får en kod och låser sedan upp sin sup eller kajak själv. Varje automat drivs av en engagerad lokalbo som vill göra naturen tillgänglig för fler.

– Våra partners runt om in landet motiveras av att fler kommer ut i naturen genom vår uthyrning. Kayakomaterna är små med endast tolv fack, vilket gör att de kan ställas upp nästan var som helst, säger Malin Arnesson.

Förutom att expandera i Sverige håller Kayakomat by Point 65 Sweden även på att etablera sig utomlands. I år räknar företaget med att det kommer att finnas ett 100-tal Kayakomater i Danmark, Spanien, Tyskland, Frankrike, Schweiz och Kanada. Företaget har just mottagit det prestigefyllda priset Upcoming Star av Fonden för Exportutveckling.

Hemsida: https://www.kayakomat.com/sv


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Kayakomat by Point 65 Sweden