TORSDAG 16 FEBRUARI 2023


Jaakko Soini, Julas landschef i Finland - Foto/källa: Jula

Julas intåg i Finland fortsätter - öppnar varuhus i S:t Karins

Efter en lyckad premiär i Vasa, är det snart dags igen. I mars öppnar det andra varuhuset på den finska marknaden i Reso, och nu står det även klart att Jula etablerar sig i S:t Karins under hösten.

– Jula ser en stor potential i den finska marknaden och trots den rådande konjunkturen har vi inga planer på att dra ned på etableringstakten, säger Jaakko Soini, Julas landschef i Finland.

Har fått ett varmt mottagande

Jula är en svensk hemmafixarkedja som erbjuder ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Familjeföretaget, som grundades 1979, omsätter omkring en miljard euro och har i dag varuhus och e-handel i Sverige, Norge, Polen, Finland samt e-handel i Österrike.

Julas ambition är att bli rikstäckande och öppna många varuhus i Finland.

– Vi har fått ett fantastiskt mottagande i Finland. Många finländare gillar att fixa saker hemma och vårt lågpriskoncept passar den finska marknaden. Få andra varuhus i Finland har en sådan bredd under ett och samma tak och dessutom erbjuder vi en rikstäckande och modern näthandel, jula.fi, fortsätter Jaakko.

Hjälper människor att fixa saker själva

Julavaruhuset i S:t Karins blir 2 700 kvadratmeter stort med ett sortiment på cirka 15 000 artiklar. Etableringen skapar omkring 20 arbetstillfällen och rekryteringen av nya medarbetare påbörjas inom kort.

– Det känns väldigt bra att vi fortsätter öppna varuhus som innebär arbetstillfällen och stärker den lokala handeln. Där har Jula en viktig roll att fylla. Krossikeskus är ett expansivt handelsområde som utvecklas ytterligare med vår etablering och jag är övertygad om att vi kommer att få ett fint bemötande i S:t Karins, säger Jaakko.

Julas etablering stärker handeln

– Krossikeskus i S:t Karins har utvecklats kommersiellt i en positiv riktning och vi är glada att få Jula som hyresgäst. Jula är en jämförelsevis ny kommersiell aktör på finska marknaden och kompletterar affärsutbudet utmärkt, säger Heikki Palmu, fastighetsplaceringsdirektör på Veritas.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Jula