TORSDAG 9 FEBRUARI 2023


Foto/källa: Länsstyrelsen Västra Götaland

Hjälp fåglarna på sportlovet

Bristen på gamla träd och bohål gör det svårt för många fåglar att bygga bo. På sportlovet kan du hjälpa till. Gör naturum Hornborgasjön sällskap och bygg en fågelholk som du får ta med hem.

Både sportlovet och våren närmar sig med stormsteg. Nu dröjer det inte länge förrän fåglar som blåmesar och talgoxar börjar leta efter bra håligheter för att bygga sina bon i. Men det råder bostadsbrist i naturen! För få gamla träd får stå kvar och bli gamla och ihåliga.

Men här är det lätt att hjälpa till. Under onsdagen och torsdagen på sportlovet kan barnfamiljer bygga en fågelholk tillsammans med naturum Hornborgasjön.

- Att sedan få se och följa ett fågelpar som flyttar in i holken som ni själva byggt är speciellt och spännande, säger naturumföreståndare Malin Herin.

Holkbygget kommer ske vid Trandansen i södra delen av Hornborgassjön och de som vill delta får anmäla sig i förväg genom att kontakta naturum. Priset per fågelholk är 50 kronor. Vid Trandansen kan de som önskar också gå en tipspromenad och testa vad de kan om hur olika fåglar bor.

Tre tips när du bygger en fågelholk

Fågelholksbygge
På Infocenter Trandansen
Onsdagen den 15 feb kl 10-12
Torsdagen den16 feb kl 10-12

Fågelholksbygge – Naturum Hornborgasjön


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götaland