FREDAG 18 NOVEMBER 2022

Nu erbjuder Närhälsan självincheckning på samtliga mottagningar

Som en del av Närhälsans digitaliseringsarbete erbjuder nu samtliga mottagningar självincheckning i samband med bokade besök. Det betyder att patienten slipper ta nummerlapp och vänta på att få hjälp med ankomstregistrering och betalning i receptionen.

– Vi är glada att samtliga mottagningar erbjuder självincheckning. Nu hoppas vi att allt fler patienter upptäcker tjänsten och uppskattar hur smidigt den fungerar, säger Monika Beiring, styrelseordförande i Närhälsan.

Patienten checkar in med hjälp av sin egen telefon och betalning sker smidigt med kort eller Swish. Är besöket avgiftsfritt är det förinställt i systemet och efter att incheckningen är klar visas ett kvitto som patienten kan spara digitalt samt en hänvisning till väntrum.

Antalet självincheckningar ökar successivt för varje vecka som går och under oktober månad hade Närhälsan närmare 14 000 självincheckade besök.

– Genom att använda sig av självincheckningen slipper patienten kölapp och väntetid till receptionen. Detta leder till effektivare och smidigare flöden vid våra entréer och väntrum. Det är en win-win, säger primärvårdsdirektör Jörgen Thorn.

Fakta: Så fungerar självincheckningen

Tjänsten är tillgänglig för patienter med ett planerat besök och som är folkbokförd i Sverige.

Så checkar du in ditt besök själv


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Närhälsan - Västra Götalandsregionen