ONSDAG 16 NOVEMBER 2022


Fredrik Larsson, Maria Jansson och Mattias Cedving är redo för jubileumssändningen under Skyltsöndagen - Foto: Privat

Radio Kinnekulle firar 40 år

Radio Kinnekulle firar 40 år med en stor jubileumssändning i Götene under Skyltsöndagen den 27 november.

Jubileumssändningen, som sker från Spektrums lokal (f.d. leksaksaffären) vid stora torget i Götene, kommer att innehålla en blandning av nostalgi, inslag från förr, livesändning direkt från julmarknaden, framtid, musik och intervjuer med lokala gäster.

Just Skyltsöndagen har en alldeles särskild historik för radiostationen. Det var på den dagen 1982 som den första sändningen genomfördes. Sedan dess har alltså fyra årtionden passerat. Fredrik Larsson som kommer att vara programledare och ansvara för programinnehållet för jubileumssändningen, har varit engagerad i Radio Kinnekulle under 30 år.

- Det känns förstås ärofullt att fått frågan om att programleda jubileumssändningen, säger Fredrik Larsson.
Under jubileumssändningen kommer lyssnarna bland annat få stifta närmare bekantskap med Götenes tillträdande kommunalråd Johan Månsson och kultur- och teaterprofilen Leif Olson, berättar Fredrik, som under sändningen kommer att ha Maria Jansson som bisittare och Mattias Cedving som tekniker.

Utöver ytterligare gäster så kommer man att följa upp vad som händer på scenen vid torget och julmarknaden som arrangeras av Götene Lions, såsom presentationen av årets medmänniska och framlottandet av årets lucia i Götene.