TORSDAG 10 NOVEMBER 2022


Kön ringlade lång utanför varuhuset i Vaasa när Jula hade premiär - Foto/källa: Jula

Lyckad premiär för Jula i Finland

Idag (20221110) slog hemmafixarkedjan Jula upp portarna till sitt första finska varuhus i Vaasa. Intresset från kunderna var stort.
– Vi har fått ett väldigt varmt mottagande i Vaasa, säger Johan Sjöhagra, CEO Jula.

Köerna ringlade långa när Jula idag slog upp dörrarna till sitt nya varuhus i Vaasa.

– Det känns otroligt kul att få välkomna alla kunder till ett stort, fint och välfyllt Jula-varuhus. Vi är många som arbetat hårt för att få den här lanseringen på plats och det fina gensvaret från kunderna är ett kvitto på att vi har gjort rätt. Det känns väldigt bra, fortsätter Johan.

I samband med öppningen i Vaasa lanseras även Julas e-handel på den finska marknaden.

– Vår e-handel utvecklas starkt och kommer att bidra till att vi kan nå ut brett i hela Finland vilket är otroligt viktigt, inte minst under uppbyggnaden av den finska varuhuskedjan, säger Johan.

Är en viktig milstolpe

Julas ägare, Karl-Johan Blank, ser det här som en viktig milstolpe i Julas historia.

– Det känns fantastiskt att Jula, som startade sin resa i en liten ladugård i Västsverige, nu öppnar varuhus i Finland. Det är den fjärde marknaden som vi nu etablerar nya Julavaruhus på. Vi vet att många österbottningar älskar att fixa saker hemma, och jag hoppas att ett besök i vårt varuhus, eller på vår hemsida, ska inspirera dem, säger Karl-Johan.

Vill bli rikstäckande

Julas ambition är att bli rikstäckande och öppna många fler varuhus i Finland.

– Vi ser en stor potential i den finska marknaden och varuhuset i Vaasa kommer att följas av fler etableringar de närmaste åren. Närmast på tur står Reso i Åbo-regionen där Jula öppnar sitta andra varuhus i Finland till våren, avslutar Johan.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Jula