ONSDAG 9 NOVEMBER 2022


Foto/källa: Jula

Premiär i Alta – Julas Nordligaste varuhus

Nu är det premiär för Jula i Alta, Norge. När portarna slås upp den 10 november, blir det Julas nordligaste etablering hittills.

Jula öppnar på centret Handelsparken Alta. Ett helt nytt köpcentrum, Finnmarks största handelspark, med ett mycket bra läge centralt i Alta.

- Det känns väldigt bra att nu äntligen öppna varuhuset och kunna möta kunderna. Stort tack till alla medarbetare i varuhuset och byggteamet som gjort detta möjligt, på ett mycket bra och engagerat sätt, säger Håkon Stavnes, varuhuschef i Alta.

Tågtransporter

Jula har haft siktet inställt på Alta under många år. När varuhuset nu öppnar kommer den större delen av sträckan för produkttransporterna att gå med tåg mellan Julas centrallager i Skara (Sverige) och Alta.

- Vi är mycket glada att nu kunna öppna Julas nordligaste varuhus i Alta. Vi öppnar i bästa läget på första etagen i centrum på Handelsparken Alta. Vårt varuhus är cirka 2500 kvadratmeter stort. Här känns det mycket bra att kunna erbjuda kunderna Julas senaste koncept, med hela det fantastiska sortimentet om cirka 15 000 artiklar fördelade på åtta produktkategorier, säger Johnny Albøge, Country Manager Norway.

Stark expansion

Julas expansion på den norska marknaden fortsätter. När Jula nu öppnar det nya varuhuset i Alta blir det totalt det 121:e ordningen, och det 39:e på den norska marknaden. Det första Julavaruhuset i Norge (Trondheim) öppnade 2008.

För varje Julavaruhus som öppnar skapas nya arbetstillfällen på Julas hemmaplan i Skara och Skaraborg.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Jula