TISDAG 1 NOVEMBER 2022

Nu öppnar hemmafixarkedjan Jula i Vasa

Den 10 november slår den svenska hemmafixarkedjan Jula upp portarna till sitt första finska varuhus i Vasa. I samband med öppningen lanseras även Julas e-handel på den finska marknaden. Jula riktar sig till alla hemmafixare som söker prisvärda produkter för hemmet, trädgården och fritiden.

Den svenska hemmafixarkedjan öppnar sitt första varuhus i Finland den 10 november i Vasa. Varuhuset ligger centralt beläget på Smedsbyvägen 4 i Vasa, mellan centrum och Kivihaka handelsplats. Varuhuset är 2 000 kvadratmeter stort och har ett sortiment som omfattar runt 15 000 artiklar. I samband med öppningen lanseras även Julas e-handel på den finska marknaden. Ambitionen är att bli rikstäckande och att öppna många fler varuhus i Finland under de kommande åren.

– Julas e-handel utvecklas starkt och nu lanserar vi även e-handel i Finland. Det innebär att vi kan nå ut brett i hela Finland vilket är otroligt viktigt, inte minst under uppbyggnaden av den finska varuhuskedjan, säger Jaakko Soini, landschef för Jula i Finland.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen få öppna det första Jula-varuhuset i Finland, och att välkomna alla kunder till ett stort, fint och välfyllt varuhus. Vi vet att många österbottningar älskar att fixa saker hemma, och jag hoppas att ett besök hos oss eller på vår hemsida kommer att inspirera dem, säger Anssi Saksi, varuhuschef Jula Vasa.

Jula är en av Sveriges största detaljhandelskedjor med varuhus och e-handel i Sverige, Norge och Polen. Hemmafixarkedjan erbjuder händiga människor ett brett sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser.

– Få andra aktörer i Finland erbjuder hemmafixare samma breda och prisvärda sortiment under ett och samma tak. Julas lågpriskoncept passar bra på den finska marknaden och Klemetsö är ett expansivt handelsområde som utvecklas ytterligare med vår etablering. Jag är övertygad om att vi kommer att få ett fint bemötande i Vasa, säger Jaakko.

Bygget av varuhuset i Vasa påbörjades i september och nu står Jula alltså snart redo att ta emot de första finska kunderna. Jula ser en stor potential i den finska marknaden och varuhuset i Vasa följs av fler etableringar de närmaste åren.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Jula