TORSDAG 27 OKTOBER 2022


Eva Eastwood återvänder till Vara Konserthus i sällskap med kompbandet The Major Keys - Foto/källa: Vara Konserthus

Sveriges rockabilly-drottning Eva Eastwood återvänder till Vara Konserthus

28 oktober är dags för Eva Eastwood att inta Vara Konserthus igen. Tillsammans med bandet The Major Keys utlovar hon en genuin kväll fylld av 50-talsdoftande rock'n'roll.

Hon är en av Sveriges mest älskade artister inom rockabilly-genren och den Närkebördiga 55-åringen är också internationellt prisad för sina insatser.

Två decennier av nostalgi

I över 20 år har hon med sin mångsidighet och nyfikenhet tittat bakåt och fått publiken att återupptäcka schlagers och rockabilly från 50-talet. Hon har är invald i Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennessee, har förärats en egen dokumentär och medverkat i flertalet TV-program. Med över 800 titlar i bagaget jämför man dessutom hennes låtskrivar-tempo med självaste Dolly Parton.

Med musiken som tröst

Efter filmen om hennes liv – ”Eva en lyckost” av Matz Eklund blev Eva också känd och uppmärksammad som en överlevare. I filmen berättar hon på ett enkelt och okonstlat sätt om sin svåra uppväxt och hur hon övervann sorgen med musiken som hjälp. Hennes tacksamhet och sprudlande energi smittar av sig och gör föreställningarna genuina och stämningsfulla. Som få rockar hon loss med sin helt unika stil och egna låtar. Kvällen utlovar skönt mellansnack, härlig stämning och goa låtar. Allt det som Eva har blivit både känd och älskad för.

The Major Keys

Eva Eastwood - Sång och gitarr
Chris Bergström - Gitarr
Jan Östlund - Bas
Adam Östlund - Trummor
Jonas Wilson Stoltz - Piano

Biljetter och info:

https://varakonserthus.se/evenemang/en-kvall-med-eva-eastwood/


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Vara Konserthus