MÅNDAG 24 OKTOBER 2022


Foto/källa: AB Göta kanalbolag

Perssons i Backen - Årets Göta kanalföretag

För fjortonde året i rad delas priset Årets Göta kanalföretag ut. Utmärkelsen går i år till den populära fiskrestaurangen Perssons i backen i Sjötorp.

–I företagsnätverket Officiell Partner Göta kanal ingår speciellt utvalda turistföretag utmed Sveriges längsta turistområde. Som gäst hos oss ska man ha förtroende för att dessa aktörer står för ett extra gott värdskap och attraktiva erbjudanden, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag. Varje år uppmärksammar och belönas en verksamhet som särskilt framgångsrikt bidragit med positiva gästupplevelser under den gångna säsongen.

Motiveringen för utmärkelsen lyder:

"Perssons i Backen förnyar och satsar på kvalitet med lokala råvaror. De bidrar med att göra mat till en attraktiv besöksanledning vid Göta kanal. De har en hög aktivitet på såväl gotakanal.se som i sina sociala medier och är en god förebild i nätverket Officiell Partner Göta kanal."

–Vi är jätteglada över att ha få det här priset. Vi är en lokal fiskrestaurang i Sjötorp som erbjuder fish and chips på abbore, gös eller torsk. Att vara en del av Göta kanal och företagsnätverket längs kanalen betyder mycket för vår verksamhet, säger David Persson som tillsammans med sin far, som är fiskare, driver Perssons i Backen.

–Göta kanals varumärke bygger till stor del på de entreprenörer som verkar längs kanalen och som varje dag gör sitt yttersta för att leverera en bra produkt till våra besökare. Att få utse årets Göta kanalföretag för fjortonde året i rad visar på det arbete vi gör för att kvalitetssäkra och skapa långsiktighet längs Göta kanal. Perssons i Backen som i år tar hem priset är ett företag som genom sina egna satsningar och sin samverkan med andra bidrar till utvecklingen av besöksmålet, avslutar Magnus Hollwin.

Officiell Partner Göta kanal

Nätverket Officiell Partner Göta kanal består av ett 70-tal företag som verkar i besöksmålet Göta kanal. Medlemmarna i nätverket samt kommunerna längs Göta kanal har nominerat företag till utmärkelsen och vinnaren har röstats fram. Juryn består av representanter från turistnäringen i Västra Götaland och Östergötland, förra årets vinnare och en representant från Samverkan Destination Göta kanal, som är ett samverkansprojekt mellan AB Göta kanalbolag, Nätverket Officiell Partner Göta kanal, kommunerna Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Motala, Linköping, Norrköping och Söderköping, Region Östergötland och Västra Götalandsregionen.

Tidigare vinnare

2021 Mallboden Café och Vandrarhem
2020 Forsviks Café och Mat
2019 Brunneby Musteri
2018 Göta Kanal Charter
2017 5 knop, Forsvik
2016 Kaffeteriet. Borensberg
2015 Café Baltzar, Sjötorp
2014 Söderköpings Camping och Vandrarhem
2013 Hajstorps Slusscafe & Vandrarhem
2012 Kapten Bille’s, Norsholm
2011 Norrqvarn Hotell & Konferens
2010 Göta Travel Center, Borensberg
2009 Sjötorps Upplevelsecenter


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: AB Göta kanalbolag