LÖRDAG 8 OKTOBER 2022


Trädgårdsskribent Ellen Forsström kommer till Götene den 19 oktober där hon berättar och ger tipsför en trädgård som håller året om - Foto: Privat

Ellen Forsström gästar Götene - Inspirerar för vacker trädgård

Götene Trädgårdsförening arrangerar en inspirationskväll med trädgårdsskribent Ellen Forsström onsdag den 19 oktober.

I dagarna kommer hon ut med sin fjärde trädgårdsbok, men vid besöket i Götene lägger hon fokus påsin tredje bok som heter just ”Vacker trädgård året om”.
- Alla trädgårdar har olika förutsättningar men även möjligheter, säger hon. Det är detta jag vill peka på för att inspirera var och en att se sin egen trädgård med dess unika möjligheter.

Hon kommer att prata om växtval för blomning, men även om växter som är vackra och som kan bli till effektfulla utropstecken i trädgården när de blommat över och lyser med sina strikta vinterställningar och sina tömda frökapslar.

Apropå kvällens tema menar hon att det går att förlänga säsongen rejält och dessutom skapa en trädgård med rum och miljöer som är fina även på självaste julafton.

Ellen Forsström är journalist, fotograf och författare. Hon kommer att berätta hur man med planering, växtval och samspel med grönskan kan skapa sin egen oas.

Några dagar innan Ellen Forsström besöker Götene har hon boksläpp för sin fjärde bok som till innehållet är upplagd som en trädgårdsjournal.
- Med den boken vill jag ta läsaren i handen för att ge idéer till en egen drömträdgård för inspiration och ny energi och givetvis kommer jag att berätta även om den när jag besöker Götene.

Hennes anförande kommer att illustreras med egna bilder och efter en kort fikapaus finns tillfälle att botanisera bland hennes böcker och säkert kommer det att ställas en och annan fråga.

Kvällen arrangeras av Götene Trädgårdsförening i samarbete med Götene kommunbibliotek. Arrangemanget hålls i Liljestensskolans cafeteria.

/Insänd artikel