TORSDAG 29 SEPTEMBER 2022


Är Berga Vägskäl utanför Mariestad den vackraste hållplatsen? Det får tävlingen som slutar sista oktober avgöra - Foto: Västtrafik

Nu ska Västsveriges vackraste hållplats utses

Vilken är Västra Götalands vackraste hållplats? Det ska Västtrafik ta reda på med hjälp av sina resenärer i en tävling. Resenärer ombeds skicka in bilder på sin favorit för att få chans att vinna ett periodkort.

I Västtrafiks område finns cirka 22 000 hållplatser längs vägar, spår och vatten. Nu ska den vackraste av dem alla utses av de som har bäst koll – resenärerna.

Under hela oktober månad pågår tävlingen ”Vackraste hållplatsen”, där Västtrafik uppmanar sina resenärer att skicka in en bild på hållplatsen som ligger dem varmast om hjärtat. En jury utser fem finalister som presenteras i Västtrafiks sociala kanaler. Där kan alla som vill sedan vara med och rösta fram den vackraste hållplatsen.

– Det finns många fina hållplatser på linjerna som knyter samman vår stora region. Det ska bli spännande att se vad vi får in för förslag, säger Malin Bernhardsson, marknads- och kommunikationschef på Västtrafik.

Vinnare får ett periodkort

Tävlingen pågår mellan den 1-31 oktober. Den slutliga vinnaren av tävlingen får ett 30-dagars periodkort i valfri zon.

Mer information om hur man går till väga för att delta i tävlingen finns på Västtrafiks hemsida.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västtrafik