ONSDAG 28 SEPTEMBER 2022

Ny ranking: Götene fortsatt i Sverigetoppen

Götene kommun har bäst företagsklimat i Skaraborg. Kommunen ligger dessutom kvar i Sverigetoppen och hamnar plats 10 av totalt 290. Det visar Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i landets kommuner, med svar från 32 000 företagare, som presenteras idag.

- Det är bara att gratulera Götene till ett fortsatt starkt resultat. Kommunen har ett strukturerat näringslivsarbete som genomsyrar hela verksamheten. samverkan med näringslivet och förståelsen för företagens villkor prioriteras, säger Jessica Tengeland, områdesansvarig i Skaraborg för Svenskt Näringsliv.

Sju av Skaraborgs kommuner förbättrar sina rankingplaceringar i år, medan åtta får en sämre placering. Årets klättrare är Hjo kommun, som förbättrar sitt resultat med 57 placeringar. Mariestad gör en toppnotering på plats 21, medan Essunga tappar 57 placeringar och hamnar på plats 104.

Sveriges bästa företagsklimat har Vårgårda kommun, som även toppade listan i fjol. På andra plats kommer Staffanstorp i Skåne, följt av Solna i Stockholms län.

- Årets resultat visar att alla kommuner kan nå ett bra företagsklimat, oberoende av var i landet de ligger. Men det finns fortsatt stora skillnader mellan kommuner. Många behöver bli bättre på dialog, information och förbättra attityderna gentemot företag hos politiker och tjänstepersoner, konstaterar Jens Hedström, chef för Region & Marknad på Svenskt Näringsliv.
Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Svenskt Näringsliv