TISDAG 20 SEPTEMBER 2022

Göta kanal blir ett destinationsbolag

Statliga AB Göta kanalbolag som äger farled, hus och fastigheter utmed resmålet tar nu kontrollen över hela kundresan. Det ska vara enkelt att besöka och uppleva Göta kanal säger Magnus Hollwin, Marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

–Resenärer söker efter enkla och effektiva lösningar. Tid har blivit en hårdvaluta för konsumenter som i allt högre utsträckning vill söka och boka själva, gärna i mobilen. Mer data och ny teknik gör det också möjligt att anpassa utbud på individnivå, säger Magnus Hollwin.

Ett av Sveriges största resmål

Det här innebär att information och valmöjligheter blir nästan obegränsade och att konsumenterna som reaktion på detta söker sig till kända destinationer och platser. Dessa fungerar i sin tur som guider som hjälper kunderna att navigera rätt och enklare hitta upplevelser som passar.

–En unik upplevelse är idag den ultimata souveniren. Resenärerna lockas av allt mer av engagerande berättelser om det genuina. Att samla hela Göta kanals utbud av logi och upplevelser och göra det bokningsbart på ett och samma ställe förenklar för resenären. Men det skapar också synergier och bättre förutsättningar för turistföretagen, fortsätter Magnus Hollwin.

Lansering i vår

–Förstudien är klar och arbetet är igång. I den här satsningen samarbetar vi med Visit Group Sweden som med 20 års erfarenhet erbjuder lösningar som stödjer hela värdekedjan. Från leverantörens produkt till slutkundens bokning. Vi har dessutom förstärkt med flera nya medarbetare som enbart ska fokusera på att paketera och erbjuda bokningsbara upplevelser. I slutet mars räknar vi med att kunna lansera den nya bokningsplattformen avslutar Magnus Hollwin.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: AB Göta kanalbolag