ONSDAG 25 MAJ 2022


Foto/källa: Ung Företagsamhet Skaraborg

Skaraborgs yngsta matkreatörer ställde ut på SM i Ung Företagsamhet!

23 - 24 maj gick SM i Ung Företagsamhet åter av stapeln som ett fysiskt event, och för första gången någonsin hölls det i Göteborg. SM invigdes som vanligt av HKH Prins Daniel, ledamot i UF Sveriges styrelse. UF Skaraborg har, tillsammans med de andra regionerna i Väst, varit delaktiga i planeringen och bidrog med både en utställning med grundskoleelever och ett uppskattat partnerevent.

Samtliga elever i årskurs 5 på Götenes skolor har under läsåret arbetat med UF:s koncept ”Idéer som gör det möjligt”, där de fått i uppdrag av Dafgårds att ta fram ett nytt vegetariskt mellanmål. Eleverna tävlade med sina idéer i fem olika kategorier och vinnarna i varje tävling, och ytterligare någon grupp från varje skola, fick möjlighet att ställa ut på SM i Ung Företagsamhet. Drygt 30 elever från Götene anlände till Svenska Mässan med buss tillsammans med lärare och föräldrar och visade upp sina idéer.

Många besökare kom fram och pratade med eleverna och imponerades över deras arbete. Många menade att 12-åringarnas presentationsteknik gott och väl kunde mäta sig med de 800 UF-företagarna som ställde ut strax bredvid! Utställningen avslutades med en högtidlig diplomutdelning av UF Sveriges VD Cecilia Nyqvist innan det var dags att återvända till Götene.

Under SM anordnades också flera träffar och event för näringsliv och beslutsfattare. SM inleddes med en partnerträff som anordnades av de fyra UF-regionerna i Västra Götaland, och under tisdagen hölls en politikerlunch. Flera av Skaraborgs näringslivschefer var också på plats, däribland självklart Götenes!

SM avslutades som vanligt med en stor galamiddag där vinnarna i de olika tävlingarna för UF-företagare korades. Shear Joy UF från Skaraborg som vann bästa UF-företag på SM 2021 och fick representera Sverige i EM var på plats för att överlämna bucklan till nästa pristagare, Noll Deponi UF från Gnosjö, UF region Jönköping.

Vid prisutdelningen 2022 gick ett pris till Skaraborg: Årets unga ledare, där en av vinnarna blev Johan Hedlund från Handla Lokalt UF, Rudbecksgymnasiet Tidaholm.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Ung Företagsamhet Skaraborg