TISDAG 24 MAJ 2022


Under Sweden Outdoor Festival på Bilingen 21-22 maj gick det att testa flera olika aktiviteter som till exempel SUP i Billingebadets bassäng - Foto: Tobias Andersson

Gediget utbud på Sweden Outdoor Festival

Under helgen 21-22 maj har Sweden Outdoor Festival ägt rum för femte gången efter ett uppehåll på två år. Trots regn och konkurrens från andra evenemang kom totalt cirka 5000 besökare till Billingen för att uppleva mässområdet, testa på aktiviteter och äta god mat.

Ett 40-tal utställare fanns med på det nya mässområdet under Arena Billingens väderskyddade tak. Huvudsponsorn Astro Sweden fanns på plats med sina varumärken tillsammans med representanter från andra destinationer, Polisen, Försvarsmakten, Vasaloppet och Skövde energi. Från mässområdets scen hölls föredrag med fokus på mat och livet utomhus.

På Billingens fritidsområde erbjöds ett 30-tal olika gratis prova-på-aktiviteter såsom fiske, SUP, klättring och vandring.

- Vi har äntligen hittat rätt plats för mat- och mässområdet centrerat runt Billingecenter, med Arena Billingens tak som ett perfekt väderskydd över mässan. Känslan är att både besökare, utställare och aktörer är nöjda, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare Next Skövde.

Under söndagen hölls finalen i SM i utomhusmatlagning som en spännande avslutning på helgen. Det blev laget Eldividur från deltävlingen i Falkenberg som tog hem den ärofyllda titeln.

Sweden Outdoor Festival - ett axplock i siffrorDetta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde