TISDAG 24 MAJ 2022


Vinnarhuset finns vid sjön Ören utanför Gränna och är en ståtlig tvåplansvilla på 187 kvadratmeter. Huset har ritats av SAR/MSA Johan Danielsson och Börje Lundqvist. Hela processen har skett under ledning av Götenehus säljare Kenneth Roos och projektledare Jonas Ström - Fotograf: Götenehus

Götenehus vinner Årets småhus 2022

Kvalitet, symmetri och tidlöshet är några av de delar som kännetecknar årets vinnare i tävlingen Årets Småhus. Vinnare blev villa Tunhem från Götenehus som presenterades idag på Gar-Bos digitala event Småhusdagen Live 2022. Huset färdigställdes 2021 i Aneby kommun.

Juryns motivering löd:

" Med genomtänkta materialval och lokala hantverkare har man lyckats skapa ett hållbart hus med herrgårdskänsla, inspirerat av den gamla tidens byggtradition. Utöver att huset ligger vackert placerat i sin omgivning finns det en symmetri i huset där ljusinsläppen tagits till vara på ett inbjudande sätt, och där varje kvadratmeter är nyttjad i en flexibel planlösning. Det är ett hus byggt för livet."

– Vi är mycket glada och stolta över att vinna utmärkelsen Årets Småhus. Det känns extra bra då just kvalitet, som är temat för årets event och tävling, tillsammans med trygghet och nytänkande är Götenehus kärnvärden. Dessa bildar gemensamt vår filosofi – Inbyggd omtanke. Den inbyggda omtanken har funnits med som en röd tråd genom hela husprocessen. Från designen och känslan i huset till den genomtänkta planlösningen, kvaliteten i alla materialval och själva konstruktionen, säger Fredrik Arvidson, affärsområdeschef Villor och fritidshus på Götenehus AB.

Tävlingen Årets småhus arrangeras för fjärde året i rad och är en prestigefull tävling i branschen där man bland annat tittar på form och funktion, innovation, byggprocess, kundupplevelse, hållbarhet och kvalitet.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götenehus