TISDAG 24 MAJ 2022

Elins Esplanad har Skaraborgs nöjdaste shoppingkunder

Skaraborgs nöjdaste kunder handlar i Elins Esplanad, det framkommer i Evimetrix undersökning Svenskarnas favoritcentrum 2022. Totalt ingår 330 köpcentrum, gallerior och handelsplatser spridda över hela landet. Nästan 7 000 konsumenter har delat ut ungefär 32 000 omdömen.

Allmänheten har utsett Elins Esplanad till bästa centrum i länet, följt av Stallsiken Handelsområde och Ålleberg Center. Nöjdaste kunderna i hela Sverige har Gekås Ullared, följt av Westfield Täby Centrum och Kongahälla Center, utanför Göteborg.

- All framgångsrik handel börjar med att attrahera konsumenterna och de centrum som lyckas med det får nöjdast kunder, säger Peter Wissing, projektledare för undersökningen hos Evimetrix. ”Genom att analysera vad det är som skapar kundnöjdhet och sedan arbeta hårt med att bli bra på de delarna av shoppingupplevelsen, kan alla centrum stärka sin position och därmed sin framgång”, fortsätter han.

Utbudet av affärer är det allra viktigaste för att shoppingkunden ska känna sig nöjd med sitt besök. Centrumet/handelsplatsen ska ha ett bra och varierat utbud så att alla kundkategorier får sina behov fyllda. Skaraborgs bästa utbud har Stallsiken Handelsplats.

Nästan lika viktigt som utbudet av affärer är att konsumenten trivs i anläggningens lokaler. Det handlar om utformning, ljussättning, färger, möblemang och liknande som bidrar till att centrumet upplevs som trivsamt. I Skaraborg har Commerce de trivsammaste lokalerna.

Sanningens ögonblick, eller kundbemötandet är också en viktig aspekt för att tillfredsställa konsumenternas shoppingupplevelse. Landets centrumanläggningar får ganska bra betyg för sitt bemötande, men för ett flertal centrum är betygen tyvärr rätt svaga. Bäst i länet på bemötande är Ålleberg Center.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Evimetrix