SÖNDAG 22 MAJ 2022

Nu är det dags att nattvandra på Kinnekulle igen

Nu på fredag, den 27 maj, är det återigen dags för den klassiska nattvandringen på Kinnekulle, en vandring i kvällssol där man får uppleva våren i härlig Kinnekullenatur. Första vandringen var 1984 och har sen genomförts varje år tills dess att pandemin satte stopp och det blev ett uppehåll i två år, men nu är det dags igen.

Vandringen är ca 1 mil lång och går på stigar och vägar, vissa delar kan vara lite svåra för dom med barnvagn, men det finns alternativ väg skyltad. Utefter vägen finns flera stationer med diverse förtäring och musikunderhållning.

Vandringen startar på "Stalpa" ovanför skolan i Hällekis och går på stigar och vägar upp mot Friluftsfrämjandets stuga Kulleberg där det är dags för ett vätskestopp. Man följer sen Kinnekulleleden bort till Stora Salen där det bjuds på blåbärssoppa, korv finns att köpa för den som är sugen. Här blir det även musikunderhållning med Eva och Roy.

På väg till Stora Salen kan man passa på att besöka Utsiktstornet på Kinnekulles topp och ta trapporna upp för att få en fantastisk utsikt över bygden bort mot Kållandsö, Läckö och den nedgående solen, om vädret behagar vara vänligt inställt denna kväll.

Från Stora Salen går vandringen vidare ner mot det storslagna Stenbrottet där man möts av eldar och marschaller och dunket av trummor som trumslagare från Kulturskolan bjuder på. Man går sen vidare i övre delen av Munkängarna, förbi Hönsäters kapell och sen mot mål i skolan i Hällekis.

Glöm inte att kolla din startbiljett här för att se om du vunnit något pris. I skolans matsal finns kaffe och fralla om man vill ha lite till livs innan man beger sig hem efter en förhoppningsvis lyckad och upplevelserik vandring på Kinnekulle.

Datum: 27 Maj 2022
Starten sker mellan kl. 19.30 - 21.30

Ingen anmälan krävs
Det går bra att betala med Swish
Du behöver inte vara medlem i Friluftsfrämjandet för att gå Nattvandringen

Arrangör: Friluftsfrämjande Kinnekulle