FREDAG 20 MAJ 2022

Mopperallyt "Kullen Runt" är tillbaka

Efter två års uppehåll så är det nu återigen dags för ett mopperally i Kinnekullebygden, i morgon, lördag den 21 maj, så samlas mopeder av allehanda slag och årgångar på Falkängen i Hällekis för att delta i det populära mopperallyt "Kullen Runt", det är nionde gången i ordningen det går av stapeln.

Deltagarrekordet är från 2018 då hela 418 mopedister kom till start, året där på var vädret lite sämre men ändå deltog 384 ekipage, återstår att se hur många som dyker upp detta år.

Som vanligt kan man förvänta sig en salig blandning av mopeder, från gamla veteraner i toppskick till nyare modeller och allt där i mellan. Det brukar även vara ett stort publikt intresse att vandra runt i Falkängen och beskåda alla dessa moppar före start och efter målgång.

Första omgången med mopeder startar från Falkängen klockan 10.00, sen med några minuters mellanrum så startar resterande omgångar.

Banan är på ca 6,5 mil där mopedisterna får njuta av den vårfagra Kinnekullenaturen, sträckan går som vanligt på ett varierande vägunderlag från små skogsvägar till grusväg och asfalt, kluriga frågor finns för de deltagande att besvara utefter vägen.

Målet liksom starten är i Falkängen och ca. klockan 15.00 så är det dags för prisutdelning.