TORSDAG 19 MAJ 2022


Fritidsbanken Mariestad har cirka 1 100 artiklar vid öppnandet - Foto/källa: Mariestads kommun

Fritidsbanken Mariestad har öppnat!

Torsdagen den 19 maj öppnas dörrarna till Fritidsbanken Mariestad. Det blir invigning, mingel och möjlighet att spana in de nya lokalerna på Ungdomskulturhuset Elvärket. Och givetvis går det att låna saker också!

Fritidsbanken Mariestad blir landets 115:e fritidsbank och den 19:e i Västra Götaland. Fritidsledaren Morgan Moberg är belåten över att komma igång med utlåning.

"Just det nu känns det kanonbra att vi har fått in tillräckligt med saker för att öppna inför sommaren. Alla är välkomna hit för utlåning, och så vill vi gärna ha in ännu fler saker som kan komma andra till glädje", säger Morgan Moberg.

Fritidsbankens grundpelare är att alla får låna, allt är gratis och utrustningen är återanvänd. Precis som ett bibliotek kan vem som helst låna på Fritidsbanken, skillnaden är att här är det fokus på sport- och friluftsprylar. Den som har saker hemma som inte längre används får gärna skänka till Fritidsbanken Mariestad. Just nu är det extra stort behov av sommarrelaterade saker som badleksaker, flytvästar, tält, sparkcyklar, bollar, fotbollsskor med mera.

"Det känns väldigt bra att få hälsa Mariestad välkomna till Fritidsbanken. Vi vet att många har sett fram emot att kunna låna utrustning. Nu är det fritt fram för folk i alla åldrar att prova på allt från fiske till discgolf helt gratis", säger David Mathiasson, verksamhetschef på Fritidsbanken Sverige.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Mariestads kommun