ONSDAG 18 MAJ 2022


Under två fulladdade dagar samlas outdoorintresserade på Billingen för att inspireras, testa aktiviteter, njuta av god mat och mingla på mässområdet - Foto: Tobias Andersson/fotomontage/Next Skövde

Årets outdoorhändelse på Billingen

I helgen är det dags! Under två fulladdade dagar samlas outdoorintresserade på Billingen för att inspireras, testa aktiviteter, njuta av god mat och mingla på mässområdet.

En nyhet för årets evenemang är det stora mässområdet där Astro Sweden deltar med sina varumärken.

- Vi kommer ha många av våra största leverantörer på plats och det kommer finnas något för alla som älskar outdoor, säger Martin Maars på Astro Sweden.

Som en del av festivalen ingår också SM-finalen i utomhusmatlagning under söndagen vid Billingecenter. Det blir gratis entré till festivalområdet och med busslinje 8 från Skövde centrum går det fint att ta sig kollektivt till festivalen. Som tidigare år kommer det att finnas möjligheter att prova på flera olika aktiviteter såsom kajak, fiske och SUP i Hållsdammen, workshops och olika demos i mässområdet. För barnen öppnas ett barnområde i Skogsmulleriket där det går att träffa Skogsmulle och hans vänner, gå på trolljakt och lyssna på sagor.

- Vi är glada att Skövde Energi går in och sponsrar våra prova-på-aktiviteter. Det betyder att hela festivalen nu blir gratis för besökarna. Bland aktiviteterna finns käpphästhoppning, kajakpaddling, klättring, rovfågelspaning, testa fiske, testa SUP, laga mat på Muurikka och Trangiakök, guidad naturvandring, guidad MTB- tur och mycket mer, säger destinationsutvecklare Lotta Stigsdotter.

Årets nyheter på Sweden Outdoor Festival 21-22/5

  • Det stora mässområdet under Arena Billingens tak som samlar utställare och outdoorföretag.
  • Astro Sweden är huvudsponsor för mässan och deltar med sina varumärken.
  • Alla prova-på-aktiviteter är gratis tack vare sponsring av Skövde energi.
  • För besökare med trötta ben kommer det finnas möjlighet att åka häst och vagn mellan festivalområdena, skjutsen går lördag och söndag mellan kl 12-15.
Läs mer om Sweden Outdoor Festival


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde