TISDAG 3 MAJ 2022


Bild från förra året när företaget tar emot sin tredje Gasell - Foto/källa: Astro Sweden AB

Astro Sweden AB växlar upp till - Mästargasell!

Det är på fredag eftermiddag den 29/4 företaget nås av nyheten! Dagens Industri hör av sig
- Ni har lyckats uppnå dessa tuffa kriterier och kan nu kalla er för Mästargasell!

I samma stund meddelar Dagens Industri att man har utsett Sveriges ledande tillväxtföretag i 23 år. För att få denna utmärkelse så måste man ha blivit gasellföretag minst tre år och sedan starten för 23 år sedan är det endast ett fåtal företag som lyckats med det.

Det är oerhört hedrande, säger Andreas Esbjörnsson, VD på Astro Sweden AB.

Dagens Industris Gasellundersökning är Sveriges största tävling i organisk tillväxt. Det står klart att Astro Sweden AB nu är Mästargasell med sina tre gasellutmärkelser i ryggen och flertalet andra kriterier man som företag måste uppfylla för att få kalla sig Mästargasell.

Det ligger såklart hårt arbete och mycket engagemang från ägare, styrelse och alla medarbetare för att lyckas med detta säger Andreas och poängterar den tydliga strategi som företaget jobbar efter. Det här är en utmärkelse vi ska fira ordentligt fortsätter han.

”Nischad sammansättning”

Vår styrka ligger i att vi verkar inom flertalet produktområden och säljer genom olika kanaler. Vi har därmed många ben att stå på och utvecklingen går i en rasande fart i samtliga.

Våra specialistkompetenser inom optik, jakt/skytte, outdoor, fiske och naturvetenskap ger oss en unikt nischad sammansättning i företaget. Detta gör att vi kan ligga i framkant både gällande produktutveckling och i användandet av produkterna. Vi blir därmed inte bara en häftig butik utan en guide som ger kunderna information och inspiration inför deras nästa utmaning eller äventyr.

Online och Off-line

Vi ser en ökad trend både online och off-line och vi verkar i båda kanalerna som ofta korsbefruktar varandra. En del kunder gör sin research online och handlar off-line eller tvärtom, vi vill att kundens resa ska bli lika häftig oavsett kanal. Det handlar om köpupplevelsen, kunden ska känna trygghet i att vi finns där som deras guide, och att vi är snabbtillgängliga oavsett vad de vill ha hjälp med, berättar Andreas.

På tal om upplevelse så är det precis vad det blir när vi flyttar in i nya lokaler om ca ett år, ler Andreas. Det kommer inte bara bli butik och lager, det kommer även bli ett upplevelsecenter och vårt mål är att alla som kliver innanför dörrarna ska säga – WOW!

Vi är mitt i det projektet nu och åker man förbi tomten vid E20 i Skara ser man att det börjar hända grejer! Det blir en riktigt bra satsning för Astro Sweden och framtiden i Skara där vi kan fortsätta vår stadiga tillväxtresa vi är mitt uppe i.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Astro Sweden AB