ONSDAG 15 DECEMBER 2021


Foto/källa: AB Göta kanalbolag

Danskarna längtar till Göta kanal

Fler danska fritidsbåtsägare än vanligt har bokat en resa på Göta kanal inför kommande säsong. Med över tre miljoner besökare årligen är den 19 mil långa kanalen ett av Sveriges största turistmål.

–Göta kanal är både ett klassiskt och annorlunda resmål vilket har lockat ovanligt många att boka sin resa redan i december, inte minst danska fritidsbåtsägare planerar att korsa Sverige med båt, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

–En resa på Göta kanal är fylld av upplevelser. Under högsäsong är det möjligt att åka hela Göta kanal på en dryg vecka men vi rekommenderar att man tar god tid på sig och passar på att njuta av allt man möter under resans gång. Kanalen har 21 gästhamnar och fem gästnätter ingår i varje gästhamn man passerar på sin resa så det finns ingen anledning att stressa, fortsätter Magnus Hollwin.

Totalt har Göta kanal har 58 slussar. Slussningen fungerar tack vare påfyllning av vatten från högre belägna sjöar. Det är sjöarna Vättern och Viken som förser kanalen med vatten och som gör att tusentals båtar kan slussa varje år i Göta kanal.

2022 är Göta kanal öppen 3 maj till 30 september. Under högsäsong är kanalen öppen varje dag kl. 09.00-18.00. På vissa sträckor finns under vissa perioder förlängda öppettider.

–Att åka Göta kanal med fritidsbåt är ett fantastiskt sätt att spendera sin semester på. Runt de otaliga krökarna väntar nya naturupplevelser utöver det vanliga. Glid fram i din egen takt och ta del av vad aktörerna längs kanalen har att erbjuda - det finns något för alla, avslutar Magnus Hollwin.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: AB Göta kanalbolag