LÖRDAG 11 DECEMBER 2021

Konstinvigning i Källby

I Källby centrum har konstnären Africa Colls Brassica napus (latinets raps) uppförts vid Källby station. Konstverket - i form av en rapsblomman i olika stadier - är utfört i cortenstål, och är en symbol för allt som jorden ger oss. På onsdag den 15 december är det dags för Africa att inviga konstverket tillsammans med barn från Källby förskola och dansaren Fanny Kiwimäki. Alla som har möjlighet är välkomna!

Invigning av konstverket sker på förmiddagen på onsdag 15 december, klockan 09.00, samt ca 09.45. (Förskolan kommer i två omgångar).

Konstverket är uppfört vid Källby station, bland annat för att stärka platsens identitet. I våras överlämnade Lions formellt över konstverket till kommunen, men på grund av pandemin har den riktiga invigningen fått vänta till nu. Denna invigning har inriktat sig på barnen på Källby förskola, men alla som har möjlighet att komma är välkomna att delta i invigningen.

Vid invigningen kommer Africa Coll att berätta om arbetet med och tankarna bakom skulpturen. I samband med invigningen kommer hon också att arbeta med skapande tillsammans med barn på Källby förskola.

Dansaren Fanny Kiwimäki dansar tillsammans med förskolebarnen.

Kultur och fritid bjuder på papparkakor och varm saft.

För att motverka spridningen av covid-19 är det viktigt att vi håller avstånd till varandra, och stannar hemma när man har symtom.

Med en donation för kulturändamål från Amfiteaterns Vänner och med stöd från Sparbanken Skaraborg har Götene Lions Club under året arbetat med uppförande konstverk i Källby, Hällekis och Lundsbrunn.

När konstverken är på plats och har invigts så överlämnas dom som en gåva från Lions till Götene kommun.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun