FREDAG 10 DECEMBER 2021


Scen- och mediaproduktion låter eleverna följa med bakom kulisserna - Foto/källa: Mariestads kommun

Nya spännande ämnen breddar utbudet på Kulturskolan Mariestad

I höst förvandlades Musikskolan i Mariestad till Kulturskolan, med målet att nå fler barn och unga. Höstens kurser har varit populära, berättar kulturskolechef Kajsa Stenberg-Axelsson.

I vår är spelprogrammering och scen- och mediaproduktion nya ämnen på Kulturskolan Mariestad. Dessutom har bild och form smugit igång under hösten.

Det är jättekul att vi kan nå ut till fler barn och unga med vårt breddade utbud. Det är precis det vi vill, att så många som möjligt ska få ta del av kulturen, säger Kajsa Stenberg Axelsson.

Dataspelsprogrammering riktar sig till barn i årskurs 4 till 6. Med hjälp av så kallad scratch-programmering med anpassat språk för barn och unga får eleverna lära sig grunderna i spelprogrammering. Och det är bara att fortsätta med programmeringen när man kommer hem om så önskas.

I scen- och mediaproduktion får eleverna lära sig hur det går till bakom kulisserna på ett uppträdande. En lyckad föreställning innebär att ljud, ljus, övrig teknik och mycket annat måste klaffa. Lektionerna hålls i Sveriges äldsta landsortsteater, nämligen Mariestads teater.

Vi växer i lagom takt, säger Kajsa Stenberg-Axelsson.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Mariestads kommun