FREDAG 10 DECEMBER 2021

Götenes 5:or får uppdrag av Dafgårds

Vilket blir det nya mellanmålet? Det är en fråga som Dafgårds ställer sig. De har länge jobbat med att ta fram mer klimatsmarta måltidslösningar och nu ställs frågan till Götenes 11-åringar som ska få jobba tillsammans med Ung Företagsamhet för att svara på frågan.

- Detta är vårt första stora grundskoleprojekt tillsammans med näringslivet. Jag har länge sett en stor efterfrågan så det känns oerhört roligt att få sätta igång, säger Lena Christensson, partneransvarig på Ung Företagsamhet Skaraborg.

Att hitta nya sätt att samverka med näringslivet har länge stått överst på Götene kommuns önskelista till Ung Företagsamhet och flera företag har förekommit i samtalen. Men Dafgårds är först ut och har en hög förväntan på elevernas arbete, där de ska få fundera på allt från vilka råvaror som ska ingå och hur de ska smaksättas för att tilltala skolelever till hur man ska ta tillvara spill och tänka klimatsmart i produktionen, hur förpackningen ska se ut och vilken marknadsföring man vill se i såväl ord som bild.

Arbetet kommer ske genom UF:s övning Idéer som gör det möjligt, där eleverna i flera steg får ta fram en idé som sedan ska presenteras i ord och bild på UF:s digitala plattform. Plattformen testades av bland andra Källby gård tidigare under höstterminen, där också en film spelades in, den erfarenheten tar man med sig in i det här projektet. Se filmen här!

Bland elevernas bidrag kommer Dafgårds plocka ut vinnare i olika kategorier, såsom bästa hållbara idé och bästa slogan. De kommer också kora en vinnare som har det bästa förslaget i alla kategorier, som kommer att få sin rätt tillagad i Dafgårds provkök.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Ung Företagsamhet Skaraborg