ONSDAG 8 DECEMBER 2021


Vintersport på Billingen - Foto: Tobias Andersson

Premiär för ny busslinje till Billingen

Nu blir det lättare för alla som inte har egen bil eller som vill vara snälla mot miljön att ta sig från centrala Skövde upp till Billingen. Från och med den 12 december kör Västtrafik en ny busslinje med avgång varje halvtimme, varje dag till Billingen. Den nya linje 8 går från Resecentrum Skövde via Lumbergatan, Falkvägen, Brandtorpsvägen och Alphyddevägen upp till Billingen.

- Tidigare års skidexpress och bussar till specifika evenemang nu blir permanenta och det är ett bra steg i att göra Billingen tillgängligt och även mer hållbart som besöksmål, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare, Next Skövde.

På bussen upp till Billingen finns det plats för resenärer att ta med sig skidor, vilket passar bra nu när konstsnöspåren på Billingen öppnat för säsongen. I Billingecenter finns restaurang och värmestuga med möjlighet att värma sin medhavda mat, samt butik med försäljning och uthyrning av sportutrustning.

- Tack vare den nya busslinjen till Billingen går det att resa kollektivt hela vägen upp till berget. På en respektive två timmar kan besökare ta sig till Skövde från Göteborg och Stockholm och sedan ta sig vidare med bussen, säger Anders Ståhl, affärsutvecklare Billingen.

Ordinarie biljettpris hos Västtrafik gäller för resan till Billingen. Det går att resa med enkelbiljett eller periodkort och då reser tre barn/ungdomar upp till 20 år gratis per vuxen.

Söndag den 12 december blir det invigning av busslinjen med flera programpunkter:Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde