ONSDAG 8 DECEMBER 2021


West of Eden ger julkonserten "Celtic Christmas" på Vara Konserthus den 15 december - Foto/källa: Kristin Lidell/Vara Konserthus

Keltisk julkonsert med West of Eden på Vara Konserthus

West of Eden är ett svenskt folkrockband som funnits i över tio år. Med sin musikaliska mångsidighet och kärlek till traditionell keltisk musik har de spelat sig till en trogen publik och hyllats av kritiker världen över. Sedan några år tillbaka gör de en konsert med jultema, Celtic Christmas, som återvänder till Vara Konserthus den 15 december.

Konserten bygger på irländsk och engelsk folkmusik. Hymner, jig och moderna klassiker blandas i en stämningsfull föreställning där de keltiska tonerna står i centrum. Konserterna har hyllats i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”. Med åtta album och ett flitigt turnerande har West of Eden utvecklats till en mycket uppskattad liveakt.

- Vi har har turnerat för utsålda hus ute i Europa och i Sverige i snart 15 år med Celtic Christmas och det är alltid lite extra roligt att emot att få komma tillbaks till publiken på fina Vara Konserthus, säger Martin Schaub, sångare och låtskrivare i West of Eden.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Vara Konserthus