TISDAG 7 DECEMBER 2021


Den 12 december gör Västtrafik förändringar i trafiken - Foto: Allan Karlsson

Förändringar i trafiken när Västtrafik byter tidtabell

På söndag byter Västtrafik tidtabeller. Samtidigt görs förändringar på flera linjer runtom i regionen. Alla resor finns redan nu sökbara i appen Västtrafik To Go.

Söndagen den 12 december börjar Västtrafiks nya tidtabeller gälla och förändringar i trafiken genomförs. Förändringarna innebär framförallt att trafiken glesas ut när resandet är lågt eller där det kör annan trafik parallellt. Detta görs för att trafiken ska vara så effektiv som möjligt.

– Vi ser över trafiken varje år och utgångspunkten är alltid att använda de resurser vi har på ett ansvarsfullt sätt, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik.

Sök din resa i appen Västtrafik To Go

Årets förändringar utgår från hur resandet såg ut 2019, eftersom 2020 präglades av ett minskat resande på grund av pandemin. De nya tidtabellerna har sedan en tid tillbaka funnits tillgängliga och sökbara i appen Västtrafik To Go och på Västtrafiks hemsida.

– Vi uppmanar våra resenärer att söka sin resa i förväg i Västtrafik To Go eller på Västtrafiks hemsida för att ta reda på hur just sin linje påverkas vid tidtabellsskiftet, säger Camilla Holtet.

Alla trafikförändringar finns att ta del av på Västtrafiks hemsida.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västtrafik