MÅNDAG 6 DECEMBER 2021


Bussarna har Västtrafiks nya rosa expressbussutseende - Foto: Andreas Sörthaga

Nya bussar på linje 100

Nu blir resorna bekvämare på en av Västtrafiks stora pendlarlinjer. På söndag börjar helt nya dubbeldäckare köra på linje 100 mellan Göteborg och Borås.

I samband med tidtabellsskiftet den 12 december får linje 100 en ny fordonsflotta med 22 fabriksnya dubbeldäckare. De nya bussarna har rymligare sittplatser och flera andra bekvämligheter ombord. Utvändigt har bussarna Västtrafiks nya expressbussutseende med inslag av rosa färg på fronten.

– För de som pendlar mellan arbete och skola känns det viktigt att kunna erbjuda bekväma resor med kollektivtrafiken. Linje 100 är en av våra mest populära pendlarlinjer och detta blir ett stort lyft för våra resenärer, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Barnstolar för de minsta

Bussarna är utrustade med wifi och usb-uttag, som gör det lättare att till exempel arbeta eller studera under resan. Ombord finns sittplatser för 75 resenärer och plats för upp till 15 stående resenärer. På nedre våningsplan finns säten med integrerad barnstol, som gör det säkrare och enklare att resa med de allra minsta.

Fakta om de nya bussarna:
  • 4,25 meter höga och 14,36 meter långa
  • Plats för 90 resenärer
  • Drivs av biodiesel
  • Tillverkade av Volvo Bussar
  • Modellen heter Volvo 9700 DD
  • Utrustade med elektriska backspeglar och backkameror
Nu blir resorna bekvämare på en av Västtrafiks stora pendlarlinjer. På söndag börjar helt nya dubbeldäckare köra på linje 100 mellan Göteborg och Borås.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västtrafik