TORSDAG 2 December 2021


Så här ser det ut under dygnets mörka timmar - Foto/källa: Götene kommun

Första december tänder Götene upp Järnvägsgatan

Nu är den nya belysningen på plats på Järnvägsgatan. Under vintern så kommer det att projiceras mönster i form av hjärtan och snöflingor på marken men projektet jobbar parallellt med att få en mer konstnärlig vinkel på motiven. Det är Drömmen om Götene som har jobbat fram idéen och Götene kommun som har gjort det möjligt genom finansiering.

Att jobba med belysning har varit en idé som vi har haft med oss sedan start och det känns så fint att kunna tända den nu när ljuset behövs som mest säger kommunutvecklare Juliane Thorin. Det är olika mönster som kommer att pryda marken och nu under vintern så är det hjärtan och snöflingor som kommer synas. Projektet arbetar nu vidare med att skapa mer konstnärliga uttryck för motiven och man räknar med att framåt våren kunna ändra motiven som syns på marken.

Under projektet fortsätter Drömmen om Götene och de samverkande aktörerna utmed Järnvägsgatan att utveckla Götene. Allt i syfte att få fler människor i olika åldrar och livsskeden att vilja vistas i Götene och därmed utveckla såväl stadslivet som handel och övrig verksamhet i ortens centrum.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun