FREDAG 29 OKTOBER 2021


Arméns musikkår gästar Vara Konserthus 4 november - Foto: Christian Ekstedt

Arméns Musikkår framför Sir Malcolm Arnolds musik i Vara Konserthus

Den 4 november är det återigen dags för Arméns musikkår att gästa Vara Konserthus. Konserten har temat Light & Darkness och på programmet står musik av den brittiske kompositören Sir Malcolm Arnold. Arméns musikkår är en blåsorkester som består av 53 heltidsanställda musiker. Orkestern är en av Försvarsmaktens tre professionella musikkårer och hör till Livgardet i Stockholm. Varje år gör de cirka 200 framträdanden, främst i Stockholm, men även nationellt och internationellt.

Vid denna konsert kommer de spela musik av Sir Malcolm Arnold. Arnold var en av de mest kända brittiska 1900-talskompositörerna och skulle i år ha fyllt 100 år. Han var stilbildande och komponerade allt från symfonier och baletter till konserter och filmmusik. Bland annat har han komponerat musiken till filmen Bron över floden Kwai. Han var också medlem i London Philharmonic Orchestra där han spelade trumpet.

Musikkåren spelar vanligtvis en repertoar som spänner över fyra sekler, och kan tack vare sin storlek besätta och framföra allt från de största verken till kammarmusikaliska kompositioner. Med nyfikenhet och kraft tar Arméns musikkår ansvar för arvet, samtiden och framtiden.

Arméns musikkår har ett högt anseende både nationellt och internationellt och uppträder regelbundet i offentliga sammanhang så som under nationaldagen och vid Hans Majestät Konungens födelsedagsfirande.

Det kommer att hållas en konsertintroduktion innan konserten. Introduktionen börjar kl 17.30 och håller på ca 30 min. Konserten börjar som planerat kl 18.00


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Vara Konserthus