TORSDAG 28 OKTOBER 2021


Höstlovet i Skövde blir riktigt spooky i år - Bild: Next Skövde

Höstlovet i Skövde blir riktigt Spooky

Under höstlovsveckan förvandlas Skövde till Spooky Skövde där konserter, spökvandringar av olika slag, spökbad, läskig mat och kreativa byggen hör till utbudet.

Höstlovet smygstartar redan 25-30 oktober när Skövde Kulturfabrik bjuder in till en härlig höstfest fylld med kultur i alla dess former.

- Under höstlovet förvandlas staden till Spooky Skövde och många höstlovsaktiviteter blir rysligt spöklika med allt från halloweenpyssel och spökvandringar till konserter, teaterföreställningar och spökbad. När flera aktörer går samman och skapar något tillsammans under samma paraply öppnas fler möjligheter att ta fram ett intressant innehåll, säger Katarina Blad, ansvarig för evenemang och möten på Next Skövde.

Under veckan bjuds det bland annat på utställningar, serieworkshop, halloweenpyssel och flera olika konserter. Även Arena Skövde upplevelsebad bjuder in till Spooky-stämning där vattnet kommer lysa rött och spindlar, fladdermöss, skelett och spöken besöker badet.

För den som hellre håller till på torra land blir det läbbigt värre i labbet på Balthazar Science Center där barnen kan testa sig fram i experimentbaren där det serveras en läskig höstlovsmeny med spännande experiment för alla smaker. Dessutom kan barnen vara med och bygga alldeles egna kreativa byggnader till den stora ministaden i LEGO

- Det blir kultur i mängder under höstlovet som sammanfaller med Spooky Skövde.

Kulturfabriken och stadsmuseet anordnar ”En natt på museet” där ungdomar får spendera en mysrysig natt på museet, musikskolan bjuder på kuslig konsert och halloweenpyssel pågår nästan hela veckan. Det blir allt från ficklampsvisning på konstmuseet till teater med lilla spöket Laban i stadsbiblioteket. På mötesplatser och filialbibliotek runt om i kommunen arrangeras föreställningar, spökvandringar, pyssel, workshops och dramatiserade sagostunder, säger Jonna Ahlander, kulturproducent i Skövde kommun.

Höstlovet i Skövde blir minst sagt spöklikt för den som söker spänning men givetvis finns det även mindre läskiga aktiviteter. Den 4-5 november fylls Skogsmulleriket på Billingen med mysiga familjeaktiviteter. Det blir sagoläsning, trolljakt, naturpyssel och eldarna är i gång för den som vill ta med något att grilla. Dessutom är det premiär i Billingecenter för Billingetrollets filmer om allemansrätten.

Läs mer om Spooky Skövde!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde