TISDAG 12 OKTOBER 2021


Sweden Game Conference är tillbaka i Arena Skövde – men också digitalt - Foto/källa: Högskolan i Skövde

Sweden Game Conference tillbaka i Arena Skövde

Europas ledande konferens för blivande och professionella spelutvecklare och startups, Sweden Game Conference, är tillbaka den 14-15 oktober – både online och i Arena Skövde. Årets tema är ”Crossing Borders: Moving Forward Together”. Dessutom kommer Skövde kommuns SAGA-pris att delas ut till en grupp spelstudenter från Högskolan i Skövde.

Förra året hölls Sweden Game Conference digitalt. Det nya formatet fungerade väl, och fjolårets evenemang hade besökare från över 50 länder, nästintill en dubblering jämfört med föregående år. Men en stor del av syftet med konferensen är att låta deltagarna lära sig nya saker och knyta kontakter, något som är svårare att göra digitalt.

– Vi är oerhört glada över att vi kan hålla Sweden Game Conference som vanligt igen. Att få träffa och prata med andra spelutvecklare är en bra språngbräda för studenter som snart ska ge sig ut i branschen. För yrkesverksamma spelutvecklare är det också en fantastisk arena för att utbyta kunskap och idéer. Men vi har valt att även köra digitalt, för att vara tillgängliga för dem som inte har möjlighet att ta sig till Skövde, säger Magnus Ling, projektledare på Sweden Game Arena.

Två dagar med olika fokus

I år är konferensen koncentrerad till två dagar. Torsdagen 14 oktober riktar sig mot företag och yrkesverksamma inom spelbranschen. Under dagen kommer det hållas rekryteringssession, paneler och talks. Det kommer också finnas möjlighet att pitcha sin spelidé för investerare. Organisationen Dataspelsbranschen är medorganisatör.

Under fredagen riktas istället fokus mot blivande spelutvecklare och studenter. Det kommer hållas workshoppar och paneler och det kommer finnas möjlighet att träffa personerna bakom startup-programmet på Science Park Skövde.

SAGA-utdelning och två mässor

Under torsdagskvällen kommer SAGA-priset (Skövde Academic Game Award) att delas ut. SAGA delas ut av Skövde kommun för att uppmuntra unga dataspelstalanger på Högskolan i Skövde och uppmärksamma spelutveckling som en del i Skövdes identitet. De nominerade spelen är To Hel and Back, Rise From the Ashes och Vimmel. Vinnarna mottar ett stipendium på 20 000 kronor.

Sweden Game Conference kommer också att ha en mässa på plats i Arena Skövde och en digital expo där startups och utvecklare kan visa upp sitt projekt för tusentals besökare. Förra året besöktes den digitala mässan av över 2 300 personer. Samtliga SAGA-nominerade spel går att ta del av och testspela under både den fysiska och den digitala mässan.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Högskolan i Skövde