MÅNDAG 4 OKTOBER 2021


Vasaloppet kommer till Billingen lördagen den 9 oktober - Foto: Luca Mara

Vasaloppet kommer till Billingen

Nästa år fyller Vasaloppet 100 år och det kommer att firas med en rörelseturné full av aktiviteter på utvalda platser runt om i Sverige. Lördagen den 9 oktober kommer firandet till vårt Vasaloppscenter på Billingen i Skövde och det kommer att bli en dag fylld av inspirerande och roliga aktiviteter, både för barn och vuxna.

Firandet drar i gång på förmiddagen med ett teknik- och träningspass med Vasaloppscoachen Catarina Henriksson.

- Här går det att testa på olika tekniker i Billingebacken såsom älghufs, sprättande och vanlig skidgång som ger en bättre teknik inför vintern, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare Next Skövde.

Catarina Henriksson coachar även senare under dagen i rätt teknik i stakmaskinen och tipsar om styrkeövningarna som gör dig till en starkare Vasaloppsåkare, passet funkar för alla nivåer och båda passen är gratis.

Som ett riktigt Vasalopp med blåbärssoppa och Vasaloppsbulle blir det för barnen som får egna nummerlappar och medalj när de cyklar, springer eller åker skidor i Barnens Vasalopp.

- Vi är väldigt glada över att vi i och med firandet av Vasaloppet som fyller 100 år synliggör att vi är ett Vasaloppscenter och vi hoppas på många besökare som tidigare deltagit i Vasaloppet eller är sugna på att anta en utmaning under Vasaloppets sommar- eller vintervecka, nu när vi har öppet hus i Billingecenter, säger Lotta Stigsdotter.

Under dagen kommer det också att finnas tipspromenad i Billingecentret med startplatser till Vasaloppet i prispotten, möjlighet att själv preparera sina längdskidor och att snacka Vasaloppet med Axel Bergsten från IFK Skövde SK som i vinter tillhör det nystartade svenska långloppsteamet Exsitec Ski Team. För alla som är sugna på att tävla startar den klassiska löptävlingen Billingehusloppet klockan 13.00.

För den som vill få ännu mer Vasaloppsfeeling erbjuder även RF-SISU Västra Götaland en inspirationskväll med skidlegenden och Vasaloppscoachen Johan Olsson tisdagen den 12 oktober. Johan delar med sig av sina erfarenheter av mental träning för att nå sina mål och det blir även ett fysiskt träningspass med tips inför vinterns skidåkning.

För program och tider: www.billingenskovde.se


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde