FREDAG 1 OKTOBER 2021


Bild av Elena Rogulina från Pixabay

Svedea varnar: 8 höstfaror för hunden

Alla årstider medför olika faror för våra hundar, inte minst hösten. Men är du uppmärksam och förberedd som hundägare minskar du riskerna att din hund råkar illa ut. Svedea listar de 8 största höstfarorna.

Varje höst får Svedea in skador på hundar som är knutna till årstiden. Bland de vanligaste hör skador till följd av bil- och tågolyckor, förgiftningsskador och vildsvinsskador.

– När mörkret tilltar ökar skadorna i trafiken varje år. Flera av dessa skulle kunna undvikas om hundägare sätter reflex både på sig själv och sin hund. Vi får även in skador efter att hundar ätit giftiga svampar. Var alltid uppmärksam på vilka svampar hunden intresserar sig för, vissa är dödliga, säger Odd Einar Bruem, chef djurförsäkring på Svedea.

Just nu pågår både jakt på älg och vildsvin i våra skogar och då rör sig viltet mer än normalt.

– Under jaktsäsongen drabbas hundratals jakthundar av skador orsakade av vildsvin. Men det är inte bara jakthundar som kan råka illa ut. Går du på din vanliga skogspromenad med hunden löper du risk att möta ett stressat vildsvin som kan gå till attack, säger Odd Einar Bruem.

De 8 största höstfarorna för hunden

Läs mer om höstfaror för hundar.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Svedea