ONSDAG 30 JUNI 2021


Den lokala maten från Skaraborg står i fokus vid Skövde Matdagar - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Nu lanseras Skövde Matdagar 25-28 augusti

Under fyra dagar i slutet av augusti äger Skövde Matdagar rum. Det blir en härlig blandning av Bondens marknad, utomhusmatlagning, matvandring mellan olika restauranger, pop-up-restaurang i Boulogner, kockskola för barn, rundresor till lokala producenter samt ett matrelaterat program i Kulturhuset blandat med lokala artister.

Sista helgen i augusti brukar Matfestivalen i Skövde äga rum. Den kan av förklarliga skäl inte genomföras, men ersätts av Skövde Matdagar den 25-28 augusti. Det blir många olika mataktiviteter på totalt sju olika platser och vid olika tidpunkter. De flesta av aktiviteterna kommer att kräva förbokning eller ha ett begränsat antal platser.

- Vi förstod i ett tidigt läge att det inte skulle vara möjligt att genomföra en matfestival i år heller. Men mat är ändå ett givet tema för oss i Skövde så vi har satt ihop ett programinnehåll som fungerar med restriktioner och hoppas verkligen att vi kommer få tillstånd att genomföra detta, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Huvuddelarna i Skövde Matdagar är:

- Det är roligt att så många olika aktörer samverkar kring att få fram aktiviteter under Skövde Matdagar. Det är också aktiviteter som går att skala upp till en större skala på kort varsel om det blir lättnader i restriktioner, säger Micael Worbin.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde