MÅNDAG 28 JUNI 2021


Ett av förra årets pop-up-restauranger på Lanthöjden vid Göta kanal - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Nya möjligheter till unika matupplevelser i Skaraborg

Det blir fler unika matupplevelser i Skaraborg denna sommar. Konceptet med popup-restauranger ute i naturen och lokala smakupplevelser fortsätter. I år blir det totalt fyra platser som ställs i ordning för att under en helg kunna erbjuda unika upplevelser signerade våra bästa kockar. Detta är en del av The Edible Country, där Visit Sweden sätter fokus på de svenska matupplevelserna och naturen för utländska besökare.

I naturreservatet Högsåsen inne i vilda Tiveden, vid Nosse kvarn på en liten ö ute i Nossan, i Boulognerskogen i Skövde och vid Läckö Slott skapas tillfälliga restauranger mitt ute i naturen för bara en helg. Där blir det möjligt för max 24 personer åt gången att njuta av en kombination av det bästa Skaraborg har att erbjuda - god mat, fina lokalproducerade råvaror, fantastisk kokkonst och en hänförande vacker natur.

- Förra sommarens aktiviteter på detta tema gav verkligen mersmak. Skaraborg är ju både mat och natur och paketeringen togs emot väl. Så nu lägger vi till nya platser och fler kockar. Men det finns fortfarande bara ett begränsat antal sittplatser vid varje bord, så det gäller att haka på och boka, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

I år är det kockarna Lisa Linnea Flising och Peter Rösare på Fru Gran i Gårdsjö, Peter Andersson på Barbeque-Peter i Nossebro, Emelie Nielsen på Krubb i Töreboda, Stefan Söderström på Hvita Hjorten vid Läckö och Karl-Johan Beckman på Hållbar i Skövde som står för matlagningen. På varje plats skapar kockarna en meny med smaker som harmoniserar med platsen de befinner sig på. Det blir en måltid att minnas där man tillsammans skapar upplevelsen – gästerna, sällskapet, kockarna, maten och ett bord mitt i den skaraborgska naturen.

- Vi är väldigt förväntansfulla inför sommaren och det ska bli fantastiskt roligt att haka på det här konceptet. Vi märker ett stort intresse för vår natur och för den lokala maten, säger Lisa Linnea Flising på Fru Gran, en av de nya verksamheterna som bygger en pop-up-restaurang i Tiveden i år och som är först ut med sitt evenemang i mitten av juli.

Satsningen genomförs inom ramen för projektet Visit Skaraborg. Där jobbar turistorganisationerna med att samla ihop och synliggöra allt spännande som finns på liten yta i Skaraborg. Det är också en del av The Edible Country där Visit Sweden sätter fokus på de svenska matupplevelserna och den svenska naturen för våra utländska besökare.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde