FREDAG 25 JUNI 2021


Bild av IGfotojonas från Pixabay

Svenskarna har fått en ny folksport

Det kan knappt ha undvikit någon vid det här laget att padel vuxit ut till att bli den nya folksporten i Sverige. Det byggs padelbanor i mer eller mindre alla delar av vårt vackra avlånga land. Vad beror det då på att allt fler vill testa på att spela padel och att allt fler fastnar för sporten? Det finns såklart en mängd förklaringar till detta och som även kräver en viss djupdykning i ämnet.

Till att börja med så är padel en actionfylld sport som både ung- och äldre kan utöva var för sig eller tillsammans. Padel är också en sport där känslan och tekniken står i fokus och där även rörelseområdet är förhållandevis litet, vilket såklart också passar bra om man inte vill- eller har förutsättningar för att springa snabbt och långt. Sporten kräver heller inte att man är stor, stark och enormt vältränad för att kunna börja spela utan där alla kan spela efter ens egna personliga förutsättningar.

Med en stadigt växande padelsport så växer även marknaden för den utrustning som är nödvändig. Här kan det alltid vara bra att på förhand se över de guider och tips av utrustning för padel som finns tillgängliga på nätet och för att få bra hjälp på traven.

Allt från padelracketar, bollar och skor behöver köpas in och där det alltid är bra att jämföra produkter med varandra samt att se över oberoende recensioner från tidigare kunder. Att köpa en anpassad utrustning efter ens egna önskemål och behov gör också att spelandet blir roligare och bättre samt att man även minskar risken för tråkiga motions- och idrottsskador.

Bra att tänka på vid padelspel

Padel är en otroligt rolig sport som kan vara svårt att få nog av och där man bara vill spela mer och mer. Att ha en god grundfysik är alltid rekommenderat precis som det också är att ta några inledande padellektioner med en duktig instruktör.

Med en felaktig upprepande teknik i kombination med massor av padelspel så finns det annars risk för jobbiga överbelastningsskador som tennisarmbåge och muskelsträckningar vilka även kan resultera i en längre rehabiliteringstid om det vill sig illa.

En mix av bra utrustning, rätt teknik och god fysik ger dig helt enkelt de absolut bästa förutsättningarna för att upplevelserna på padelbanan även ska bli så optimala som det bara går. Att även ta sig tid för återhämtning, försiktig stretching av kroppens muskler och en bra massage vid jämna mellanrum ger också riktigt goda förutsättningar för att sporten ska bli så bra och så rolig som det bara går.

Kan man inte få nog av padel så finns det även massor av ytterligare bra tips- och inspiration att kunna hämta från olika klipp på YouTube och som man även kan hitta på nischade konton på Instagram och Facebook.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Heymedia Partners