TORSDAG 24 JUNI 2021


Leif Olsson och Bernt Andersson i programmet "Paradiset finns här" - Foto/källa: Privat bild

Fröding på Kinnekulle

Gustaf Fröding syns och hörs nu i helgen vid Hellekis säteri. Musikern och sångaren Bernt Andersson, som i höst spelar Fröding i en teaterpjäs, medverkar nu på lördag och söndag i Leif Olssons uppmärksammade poesiprogram "Paradiset finns här". Det sker under äppelträden i Hellekis trädgård, på Kinnekulle.

Eftersom Leif Olsson läser dikter av Fröding och Harry Martinson, har han bett Götenesonen Bernt Andersson att framföra några visor av just Fröding. I höst sätter Leif Olsson upp en pjäs om Fröding, "Sjung vackert om kärlek", med Bernt i huvudrollen.

- Han har tagit till sig mycket av Gustaf Fröding på ett enastående sätt, hans tankar, hans vilda associationer, hans vibrerande känslighet och längtan efter ömhet, säger Leif Olsson. Och det går även igen i Bernts sätta att tolka hans visor i mitt lyrikprogram. Jag kan inte tänka mig någon annan som kan axla den rollen på ett mera trovärdigt och gripande sätt.

I programmet "Paradiset finns här", som nu ges tredje helgen i följd, ingår även Västgötadikter och lite lokala skrönor. Detta är de sista två föreställningarna.

Välkomna till programmen, kl. 14 på lördag (26/6) och söndag (27/6)

/Leif Olsson