TISDAG 22 JUNI 2021


Feriearbetare plockade 114 000 fimpar på tre timmar - Foto/källa: Borås Stad

Som en storslagen final i Borås rent och snyggts kampanj #enfimpfristad begav sig idag 150 unga feriearbetare ut på stan för att plocka fimpar. 114 000 fimpar blev resultatet.

– Det är galet många fimpar, många fler än vi hade räknat med, säger Elin Larsson, kommunikatör på Borås Stad som är den del av Borås rent och snyggt.

Ungdomarna gick ut i grupper om åtta personer med karta och handskar för att plocka ett specifikt område i centrala Borås helt rent från fimpar. Tre timmar senare kom de tillbaka med alla fimpar de hade hittat.

Fimparna hälldes ner i en specialbyggd låda med glasväggar. Den blev dock snabbt full, så fler lådor fick hämtas till platsen. Total kom cirka 17 kilo fimpar in, vilket motsvarar ungefär 114 000 fimpar.

Städinsatsen är en del av vårens kampanj #enfimpfristad som har som mål att få Borås helt fritt från fimpar inför 400-årsdagen den 29 juni.

– Vi är väldigt imponerade av ungdomarnas engagemang. De har verkligen suttit ner på knäna och plockat fimpar och gjort en enorm insats, säger Mikael Barsk, entreprenadingenjör på Tekniska förvaltningen och ansvarig för renhållning i centrala Borås.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Borås Stad