FREDAG 11 JUNI 2021


Valkyrian från Mellbygatan - Foto/källa: Lidköpings kommun

Styrelsen tror på utveckling av Lidköping – AB Bostäder bygger lägenheter i centrum!

Efterfrågan på hyresrätter är stor och det behövs fler lägenheter i Lidköpings kommun.
AB Bostäder planerar nu för att bygga nya attraktiva lägenheter med hög standard i kvarteret Valkyrian.

Bolagets styrelse vilar inte på hanen och har nu bestämt att köra igång bygget på Särnmarksgatan, intill Mellbygatans Restaurang och bakom Systembolaget. Området har stor har potential att förnyas och ge plats åt fler bostäder. Därför har vi planer på att förtäta området med 11 nya lägenheter om två till fyra rum och kök. Byggnaden består av tre våningar där översta planet är något alldeles extra. Vi ser möjlighet att skapa en levande gata i centrum samtidigt som vi behåller områdets karaktär.

– Styrelsen tror på Lidköpings utveckling och har därför beslutat om fortsättning på det förslag som tagits fram, säger AB Bostäders VD Karl Alexanderson. En viktig del av beslutet har varit att behålla den gamla stilen som finns idag och det kommer vi lyckats med, fortsätter Karl.

Fastigheten kommer att byggas enligt Miljöbyggnad Silver och hålla en allmänt hög hållbarhetsnivå, vilket är prioriterat från bolaget. Bolaget har också som ambition att tillsammans med vår byggentreprenör Projektlaget Bygg i Lidköping AB, under byggprocessen, ta ett extra socialt ansvar genom att involvera ungdomar som står lite längre ifrån arbetsmarknaden.

Kv. Valkyrian är ett trångt kvarter med tydlig charm och avsikten är att totalt skapa ca 834 kvadratmeter boyta med lägenheter på 52 till 119 kvadratmeter.

Byggstart kommer ske under senhösten redan i år och färdigställande och inflyttning beräknas till årsskiftet 2022/2023.

– Vi vill fortsätta bädda för Lidköpings tillväxt och skapa trygga och bekväma hem, så detta känns väldigt roligt för oss, avslutar Karl Alexanderson.

Följ gärna projektet på vår hemsida www.bostaderlidkoping.se


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Lidköpings kommun