TORSDAG 10 JUNI 2021

Dafgårds investerar i advergamingbolaget Flarie

Det senaste året utvecklades mycket positivt för det svenska advergamingbolaget Flarie. Under 2020 dubblade Flarie sin omsättning samt utökade antalet kampanjer och kunder. Med nytt kapital och nya delägare står Flarie redo för en internationell expansion.

Som en del av bolagets planerade internationella expansion har Flarie framgångsrikt säkrat nytt kapital via en nyligen genomfört emissionsrunda, som värderar Flaries till strax över 300 miljoner kronor. Utöver kapital från existerande delägare kliver även familjen Dafgårds in som ny passiv delägare i Flarie.

- Världen förändras och digitaliseras allt mer. Detta gäller även hur företag väljer att investera i media och nya kanaler. Det är därför viktigt att som investerare vara närvarande i förändringen, speciellt nu i och med en accelerat beteende och förväntan hos kunden. Vi delar synen kring Flaries skalbara affärsmodell, bolagets teknologi och tillväxtmöjlighet. Det är ungefär samma läge som när vi investerade i Clearlab tillsammans med Google Venture och Tencent. Som kunder har vi dessutom fått ett otroligt bra gensvar på alla våra produktkampanjer som vi genomfört hos Flarie de senaste åren. Det ska därför bli mycket spännande att följa utvecklingen, säger Carl Dafgård.

Advergamingmarknaden är en växande miljardindustri

Flarie har genomfört olika typer av kampanjer på ett tjugotal marknader, till exempelvis Norden, Europa, USA och Asien. Det senaste året har bolagets teknologi för advergaming, det vill säga brandade spel, använts i flertalet internationella kampanjer med varumärken som Spotify, Aldi och Warner Music.

- För oss har det alltid varit viktigt att hitta ägare som har samsyn kring hur man ska driva affärer och bygga bolag som är hållbart över tid. Därför är vi mycket stolta över att familjen Dafgård såg oss som en strategiskt viktig affär för dem att investera i. De har ett stort nätverk och erfarenhet av internationell expansion, vilket kommer vara mycket lärorikt och hjälpsamt i och med den resa vi står inför, säger Filip Tröger, VD och medgrundare av Flarie.

I Sverige har Flarie över en miljon användare. I år öppnade bolaget sitt första internationella kontor i Holland. Med nytt kapital och nya delägare står nu Flarie redo inför en internationell expansion.

- Vår teknik har utvecklats och är betydligt mer skalbar nu jämfört med tidigare. Ett exempel på det är att vi precis har släppt en serie spel i Klarnas app som en del i deras arbete med att uppmuntra ekonomiskt ansvarstagande. Vi har ett stort fokus på rekrytering och vi planerar att dubbla vår personalstyrka det kommande året, säger Filip Tröger, VD och medgrundare av Flarie.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Flarie