TORSDAG 10 JUNI 2021


Elskåpspromenaden startar vid Arena Skövde - Foto: Charlotte Backman/Next Skövde

Energipromenaden - digital utmaning i Skövde centrum under juni

Under juni månad finns utmaningen Energipromenaden i Skövde centrum. Det är en slags digital tipspromenad som lotsar deltagaren mellan de fotoprydda elskåpen med frågor och uppgifter att lösa på vägen. Antalet startplatser är begränsade till 200 och det är först till kvarn som gäller.

Skattjakten Energipromenaden pågår i Skövde centrum under juni månad. Deltagaren laddar ner appen Loquiz och startar sin vandring mellan de fotoförsedda elskåpen vid Arena Skövde. Längs med promenaden dyker det upp Skövde-relaterade frågor och uppdrag. Aktiviteten är ett samarbete mellan Skövde Energi och Next Skövde och själva appen levereras av Rickstrand & Co.

- Vi vill erbjuda en rolig utomhusaktivitet så här i början av sommaren. Samtidigt vill vi gärna att fler ska se våra fina elskåp som pryds av skövdebornas egna bilder, säger Åsa Holmqvist Ekman, kommunikationschef på Skövde Energi.

På Energipromenaden gäller det att svara på frågor och lösa uppgifter som t.ex. ett fotouppdrag. Tävlingen går ut på att hitta så många elskåp som möjligt och pris utlovas till de 20 bästa. Promenaden passar för en vuxen målgrupp, men det går självklart bra att ta med hela familjen ut på turen. Antalet startplatser är begränsat till 200, så det gäller att vara snabb för att försäkra sig om en plats.

- Vi vill locka skövdeborna att njuta av vår fina stadskärna och röra sig i området även om det fortfarande finns begränsningar kring innemiljöer, säger Micael Worbin, evenemangansvarig på Next Skövde.

Energipromenaden kommer att finnas tillgänglig till den 30 juni eller så länge startplatserna räcker.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde