LÖRDAG 5 JUNI 2021


Foto/källa: Peter Alendahl/Skara Sommarland

Nu öppnar äntligen Skara Sommarland

Idag är det äntligen dags för Skara Sommarland att slå upp sina portar igen! Efter 580 stängda dagar kan gästerna återigen njuta av bad och åkattraktioner, där nyheten Snake inväntar alla modiga gäster. Ytterligare två nyheter för året är restaurang Bryggan och det nyrenoverade badområdet för de yngre gästerna, Lagunen.

Idag öppnar äntligen Skara Sommarland sina bad- och åkattraktioner igen, efter att ha hållit stängt i 580 dagar. I år välkomnas alla besökare till en säsong som inte kommer likna någon annan. Gästerna kommer mötas av en park som är helt anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter, den nyrenoverade Lagunen och kanske framför allt Snake – en adrenalinfylld åktur där du snurras runt och runt, 40 meter upp i luften i 80 km/h. Ytterligare en nyhet är surfhaket Bryggan, en ny restaurang med glittrande sjöutsikt som bistromat för både små och stora hungriga gäster.

– Vi har längtat så länge efter den här dagen och det känns helt fantastiskt roligt att få öppna igen! Vi har lagt ner ett omfattande arbete för att anpassa parken så att våra gäster kan njuta av alla våra bad- och åkattraktioner på ett säkert sätt. Att få hälsa våra gäster välkomna tillbaka efter att haft stängt i 580 dagar gör att denna premiär känns lite extra speciell. Nu hoppas på en riktigt härlig sommar, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson.

För att öppna på ett omsorgsfullt sätt har en gedigen åtgärdslista tagits fram. Skara Sommarland släpper endast in ett begränsat antal gäster per dag, där alla måste förboka sitt besök online och även välja ankomsttid. I parken finns distansmarkörer för att minska trängsel, trängselvärdar som påminner gästerna att hålla avstånd samt utökade hygienrutiner. I år lanseras även nyheten Jetpass, en digital expresskö till årets nyhet Snake.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Skara Sommarland