FREDAG 4 JUNI 2021

Kinnekulle för husbilar

Under våren 2021 har Götene kommun organiserat särskilda platser för övernattning i husbil runt om på Kinnekulle.

Vi vill kunna erbjuda turister tydlig information om vart de får stå, vilka aktiviteter som finns och vilken service som finns tillgänglig. Vi hoppas att detta ska skapa en bra balans mellan husbilsturister och permanenta boenden på Kinnekulle.

Upplev Kinnekulle

Upplev det blommande platåberget Kinnekulle med Vänern som närmsta granne. En kulturbygd med spår 1000 år tillbaka i tiden och med närhet till många härliga upplevelser och god mat.

På Destination Läckö-Kinnekulle hemsida finns mer information om bland annat upplevelser, matställen, affärer och boenden.

Övernattning med husbil

Det finns flera möjligheter för övernattning med husbil. Vi vill uppmana turister att parkera på anvisade platser för husbilar för att undvika trängsel och visa hänsyn till både turister och permanenta boenden på Kinnekulle.


Camping

Kinnekulle har en officiell campingplats, Kinnekulle Camping & Stugby, för både husbilar och husvagnar. Här finns 200 platser varav 170 med el.

Läs mer om Kinnekulle Camping på destinationsbolagets hemsida

Ställplats

I kommunen finns två officiella ställplatser. Båda erbjuder ett antal platser med eluttag.
Läs mer om Kinnekulles ställplatser på Destinationsbolagets hemsida

Husbilsparkering

Kommunen har pekat ut tre platser för parkering för husbilar som vill bo över natt. Här betalar du som husbilsturist en frivillig summa vid övernattning.
Läs mer om husbilsparkeringar för husbilar på destinationsbolagets hemsida


Frivillig avgift

Kinnekulle är en attraktiv plats för husbilsturister. Därför har vi valt att under 2021 införa en frivillig avgift vid övernattning på parkeringar för husbilar.

Intäkterna från den frivilliga parkeringsavgiften går till bevarandet av naturen på Kinnekulle och skötsel av området. Skyltar med instruktioner för betalning finns placerade vid respektive husbilsparkering.

Service

För en smidig vistelse på Kinnekulle erbjuder vi våra husbilsturister kostnadsfri gråvattentömning i Hällekis småbåtshamn

Länk till karta till Hällekis båtklubb


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun