TORSDAG 19 NOVEMBER 2020


Foto/källa: Jula AB

Nu öppnar Jula på Dalahästens handelsområde i Avesta

Jula fortsätter expansionen på den svenska marknaden.

Fredag den 20 november öppnar Jula ett nytt varuhus, detta sker på Dalahästens handelsområde i Avesta.

Det nya varuhuset blir det 58:e (totalt 110) Julavaruhuset i Sverige.

Det nya varuhuset täcker upp en tidigare vit fläck på ”Julakartan”. De närmsta Julavaruhusen finns sedan tidigare i Borlänge, Västerås och Uppsala, och med Avesta utvecklas Julas erbjudande och attraktivitet i regionen ytterligare.

- Vi tror mycket på Avesta, det är en spännande etablering i en region där vi vet att det finns många trogna Julakunder sedan tidigare. Dalahästen är en växande handelsplats med många goda grannar. Här finns bra möjlighet att utveckla handeln tillsammans, säger Joachim Frykberg VD Jula.

Trygg och säker handel

Julas nya varuhus öppnar mitt under coronapandemin, och att öppna ett nytt varuhus i skuggan av krisen är givetvis lite speciellt.

- I samband med öppningen har vi starkt fokus att skapa en trygg och säker miljö för våra kunder och medarbetare, säger Joachim Frykberg.

För Jula innebär det att det i samband med invigningen inte kommer att bli några festligheter som det brukar vara. Kampanjer och öppningserbjudanden är utdragna över lång tid för att ge möjlighet för alla kunder att ta del av dessa.

Förutsättningen för trygg och säker handel är bra i Julas varuhus som har cirka 2 500 kvadratmeter försäljningsyta, med ett sortiment om cirka 15 000 aktiva produkter. Den stora försäljningsytan gör att kunderna kan hålla bra avstånd när de handlar.

Kassorna i varuhuset är även försedda med plexiglas och annan skyddsutrustning.

- Vi vill alltid möta kunden på det sätt som kunden vill bli bemött, därför tror vi starkt på e-handel i kombination med fysisk handel. Vi expanderar nu snabbt med ett tiotal nya varuhus på våra marknader under 2020, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Nyhet/Pressmeddelande från: Jula AB