LÖRDAG 18 MAJ 2019

Blåsmusikens dag firades på Falkängen i Hällekis

Runt om i landet denna dag firade man Blåsmusikens dag, 245 blåsorkestrar i 68 av landets kommuner deltar i detta arrangemang som syftar till att synliggöra och höja statusen för blåsmusik i hela Sverige. Självfallet skulle det även firas på Falkängen i Hällekis, då ju samhället har en egen musikkår som i år fyller hela 100 år.

Falkängen var fyllt av folk denna dag då mopperallyt Kullen Runt hade genomförts och nu väntade nästa arrangemang. Hällekis musikkår tillsammans med Hemvärnets musikkår Skaraborg skulle nu underhålla med härlig blåsmusik i några timmar. Och visst blev det bra, kan ju knappast bli annat då de båda kårerna har 190 års erfarenhet ihop.

Och trots att man verkat under så lång tid så har man aldrig spelat tillsammans tidigare, detta var första gången. Man hade inte ens träffats förrän idag och definitivt inte övat tillsammans, något som man knappast kunde tro när dom spelade ihop.

Hemvärnets musikkår Skaraborg inledde konserten med ett antal stycken, därefter bytte man plats på scen och Hällekis musikkår inledde med deras egen marsch "The Falcon Meadow". Sen var det dags för båda kårerna att ta plats på scen och spela ihop, och det var något som imponerade på publiken av applåderna att döma. Hemvärnets musikkår och Hällekis musikkårs dirigenter turades om att leda kårerna.

Eftermiddagens konsert avslutades med att kårerna tillsammans spelade marschen General Cederskiöld.

Och trots att man inte träffats tidigare fattade man så stort tycker för varandra att man ville göra detta till en tradition, så de bägge kårerna kommer troligen att dyka upp igen på Falkängen framöver.