LÖRDAG 24 NOVEMBER 2018

Europas bästa semesterhus finns på Nordjylland

Ett av de mest fotograferade husen i Danmark har utsetts till vinnare i kategorin ”Best Holiday Home Beach House”. Huset kallas Blånæs och har en panoramautsikt ut över Vesterhavet från badorten Løkken på Nordjyllands västkust. Det ligger i ensamt majestät högt upp på en sanddyn ovanför Løkkens vidsträckta strand.

Det är den europeiska branschföreningen för stuguthyrning, European Holiday Home Association (EHHA), som utsett Blånæs till vinnare i kategorin ”Best Holiday Home Beach House” i konkurrens med över 1000 nominerade semesterhus i 14 olika kategorier.

Många som besökt Løkken har sett huset och det har förekommit på bild i mängder av privata album och publikationer genom åren. Skulle man vilja hyra huset en semestervecka så är det möjligt. Men smakar det så kostar det, från 17 000 danska kronor per vecka.

- Vi är mycket stolta över att huset på Ternevej i Løkken vann detta pris. Inte minst om man betraktar den hårda konkurrensen från alla andra semesterhus i Europa. Det är ett mycket speciellt hus som verkligen förtjänar att framhävas. Huset är mycket vackert och har en unikt och enskilt läge med panorama utsikt över Vesterhavet, säger Flemming Toft Andersen, direktör för Feriepartner i Danmark.

Feriepartner är en uthyrningsfirma av semesterhus och hyr ut mer än 2200 hus på Nordjylland. Under 2017 var det knappt 3.2 miljoner övernattningar i semesterhus på Nordjylland. Det utgjorde 42% av alla turistövernattningar i regionen. De flesta övernattningar sker i juli och augusti men antalet övernattningar har de senaste åren ökat under vår- och höstmånaderna.

Läs mer om priset, de övriga nominerade och vinnarna på holidayhomeaward.eu

Pressmeddelande från: VisitDenmark